«تور ونسلند» هماهنگکننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه روز دوشنبه به وقت محلی به شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل گفت: وضعیت در سراسر منطقه همچنان وخیم است. عملیات نظامی اسرائیل ادامه دارد . من از تلاش های دیپلماتیک برای رسیدن به یک توافق و توقف خصومتها و ترغیب طرفها به پذیرش آتشبس بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ استقبال می کنم.
او افزود: از زمان آغاز درگیری، سازمان ملل متحد به طور مداوم از جامعه بین الملل و طرفین خواسته است تا مسیری را به سوی صلح ترسیم کنند. ما همچنان خواستار آتش بس فوری، آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و کاهش تنش ها در منطقه هستیم.
هماهنگکننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه اضافه کرد: ما همچنان خواستار گامهای فوری برای بهبود ارسال کمکهای بشردوستانه هستیم که حتی در برآورده کردن اساسیترین نیازهای جمعیت غزه ناکام است.
او ادامه داد: ما همچنان خواستار چارچوب های سیاسی و امنیتی هستیم که ما را به حل درگیری اسرائیل و فلسطین، پایان دادن به اشغالگری و دستیابی به راه کار دو کشوری نزدیک تر کند.
ونسلند بدون اشاره صریح به نقش رژیم اشغالگر قدس در دهه ها جنایت علیه فلسطینیان و نیز جنگ اخیر در غزه ادامه داد: «در بیش از ۱۳ ماه درگیری پس از حملات حماس و گروه های مسلح فلسطینی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حدود ۴۴ هزار فلسطینی و یک هزار و ۷۰۰ اسرائیلی و اتباع خارجی کشته شده اند. بیش از صد هزار فلسطینی، بسیاری از زنان و کودکان، و ده ها هزار نفر اسرائیلی ها از جمله زنان و کودکان مجروح شده اند. صد و یک اسرائیلی هنوز در گروگان هستند و در شرایط وحشتناکی نگهداری می شوند و از بازدیدهای بشردوستانه محروم هستند.»
این مقام سازمان ملل تصریح کرد: علاوه بر قتل عام روزانه، ما همچنان شاهد جابجایی و تخریب زیرساخت های غیرنظامی از زمان آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در ۶ اکتبر هستیم. دستور تخلیه مکرر صادر شده توسط ارتش اسرائیل باعث شده است که بیش از ۱۰ هزار نفر از شمال غزه به سمت جنوب آواره شوند. هجوم به شهر غزه و اطراف آن، جمعیت را به حدود ۳۷۵ هزار نفر رسانده است که تخمین زده می شود تنها ۷۵ هزار نفر در شمال غزه همچنان حضور دارند.
هماهنگکننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه تاکید کرد: ما به آتش بس نیاز داریم. ما باید گروگان ها را آزاد کنیم، به حمایت های حیاتی نیاز داریم که به صورت ایمن ارائه شوند و باید امنیت طولانی مدت فلسطینی ها و اسرائیلی ها را تضمین کنیم.
او یادآور شد: در عین حال، ما نباید از هدف نهایی راه کار دو کشوری غافل شویم، اسرائیل و یک کشور فلسطینی کاملا مستقل، دموکراتیک، پیوسته، پایدار و مستقل که غزه بخشی جدایی ناپذیر از آن است و زندگی در کنار یکدیگر در صلح و امنیت. در مرزهای امن و شناخته شده، بر اساس مرزهای اعلام شده در ژوئن ۱۹۶۷ و بیت المقدس به عنوان پایتخت هر دو کشور.
نظر شما